Avinžirniuose gausu vitaminų, daugiausiai – folio rūgšties. Stiklinėje avinžirnių yra net 90 proc. folio rūgšties paros normos, tačiau, jei avinžirniai konservuoti, folio rūgšties mažiau – tik 40 proc. paros normos.
Konservuotų avinžirnių ir morkų širdelių blynai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g konservuotų avinžirnių, tinka ir virti
- 1 morkos, didesnės
- 2 kiaušinių
- 2 v. š. sviesto, tirpinto
- 2 v. š. avižinių miltų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą lydyto sviesto, apkepame sutarkuotą morką.
- Avinžirnius ir keptą morką sutriname smulkintuvu iki vientisos masės.
- Įmušame kiaušinius, įdedame prieskonių, avižinių miltų bei du šaukštus tirpinto sviesto ir išmaišome.
- Iš gautos masės kepame vaflių kepintuve blynus apie 5 minutes, kol šie gražiai parus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 327kcal (16%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 14gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 194mgNatris: 602mgKalis: 310mg (16%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 699µg (87%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 85mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 61µg (31%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 57mg (15%)Fosforas: 245mg (35%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Liucija Makejeva