Skumbrė puikus Omega-3 šaltinis. Galima valgyti šiltą ir šaltą. Mano orkaitėje gamintų konservų tikslas – turėti paruoštukų į darbą ar namie greitam užkandžiui. – sako recepto autorė.
Konservuota skumbrė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 skumbrės
- pomidorų sulčių naminių, pagal skonį
- kalendros grūdelių pagal skonį
- lauro lapelių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Nuvalome, supjaustome kelių centimetrų gabaliukais.
- Pasūdome, papipiriname ir įdedame lauro lapelių, kalendros grūdelių.
- Sukemšame į stiklainius (05-0,75l), ne per kietai ir ne iki pat viršaus.
- Užpilame naminėmis pomidorų sultimis. Pilame beveik iki viršaus.
- Dangtelius vos uždedame, bet neužsukame.
- Dedame gilesnę skardą (gali kepant išbėgti skysčių).
- Viską kepame iki 160 laipsnių C, kol iškepa.
- Iškepus, ištraukiame ir iš karto tvirtai užsukame dangtelius.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 164kcal (8%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 18gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 40mgNatris: 106mgKalis: 658mg (33%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 631µg (79%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 25mg (31%)Vitaminas D: 8µg (160%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 54mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 27µg (14%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 139mg (20%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Edita Juodžbalienė