Pietus reikia valgyti sočius ir gausius, kad nereikėtų persivalgyti vakarieniaujant, „Žinių radijui“ antradienį sakė sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.
„Kai kurie bijo juos valgyti, kad apsunks, bet jeigu mes valgome vertingus maisto produktus, šviežias daržoves, valgome paprastesnį maistą, bet būtinai skanų, mes kaip tik jausimės energingi iki pat vakarienės ir nebus to tikrai dažnai pasitaikančio žmonėms jausmo, kad vakare suvalgytum visą šaldytuvą su durelėmis“, – laidoje „Prie pietų stalo“ kalbėjo V. Kurpienė.
Anot jos, jeigu per dieną valgome nevertingą maistą, kuriame daug paprastų angliavandenių, cukraus, baltų miltų, tada mūsų apetitas dar labiau skatinamas ir vakare mes norime persivalgyti. Jeigu valgome vertingą maistą, pavalgome tikrai sočius pietus, sako V. Kurpienė, vakarienės norisi, bet labai mažos. Sveikos mitybos specialistė pažymi, kad labai svarbu, jog mūsų mityba būtų įvairi.
V. Kurpienės teigimu, pavyzdžiui, daržovės nesibaigia vien tik agurkais, pomidorais ir salotomis: „Ne dėl grožio gamta dažė tas daržoves. Veikliosios medžiagos nudažo daržovę ar vaisių, dėl to ir mūsų mityba turi būti spalvota. Kai kur rekomenduoja, kad kiekvieną dieną suvalgytume visų spalvų – ir baltos, ir violetinės, ir raudonos, oranžinės, geltonos. Aš sakau, kad gal ne visada taip pavyks, tai bent jau per savaitę spalvotai suvalgyti“, – sakė ji.
Receptų idėjos sveikiems pietums >>