Savojiniai kopūstai – idealus baltymų šaltinis, todėl ypač naudinga valgyti mažiems vaikams. Dėl didelio kiekio vitamino C juos pravartu valgyti siekiant apsisaugoti nuo peršalimo ligų, esant nemigai.
Kiaušinių salotos savojos kopūsto lapuose recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 200 kcal

Ingredientai
  

  • 2 lapų savojos kopūsto
  • 2 kiaušinių
  • 1 rauginto agurko
  • 2 v.š. graikiško jogurto
  • 50 g žirnelių
  • svogūnų laiškų pagalskonį
  • druskos pagal skonį
  • citrinpipirių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kiaušinius išverdame.
  • Virtus kiaušinius sumaišome su atšildytais žirneliais, raugintu agurku, svogūnų laiškais.
  • Viska sumaišome su graikišku jogurtu, druska ir citrinpipiriais.
  • Gautas salotas dedame į nuplikytus savojos lapus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 18gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 329mgNatris: 704mgKalis: 410mg (21%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1079µg (135%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 143mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 87µg (44%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 286mg (41%)Selenas: 31µg (56%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!