Prinokusio avokado minkštime esančias riebalų rūgštis nuo oksidacijos galima apsaugoti suvilgius jį citrinos sultimis. Norint ilgiau išlaikyti avokadą, perpjovę aptepkite alyvuogių aliejumi. Jei tik perpjovėte per pusę ir matote, kad vaisius dar neprinokęs, sudėkite atgal ir suvirtinkite gumele.
Kiaušinių, avokadų ir žiedinio kopūsto salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 315 kcal

Ingredientai
  

  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukinijos
  • 90 g avokado
  • 60 g žiedinių kopūstų tinka ir šaldyti
  • 50 g salotų lapų
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • žalumynų tinka krapai, petražolės, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išverdame kiaušinius. Kad trynys būtų minkštesnis bei malonesnės tekstūros, galime kiaušinius virti tik 3 minutes, o likusias 7minutes palikti juos tame pačiame karštame vandenyje, jau išjungus kaitinimą.
  • Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais.
  • Žiedinį kopūstą susmulkiname kubeliais. Jei naudojame šaldytus žiedinius kopūstus, juos nuplikome verdančiu vandeniu.
  • Daržoves pagardiname padažu iš sutrinto avokado, citrinos sulčių ir prieskonių. Viską sumaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 315kcal (16%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 16gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gTransriebalai: 1gCholesterolis: 327mgNatris: 203mgKalis: 1154mg (58%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 5274µg (659%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 66mg (83%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 84µg (112%)Kalcis: 108mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 247µg (124%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 305mg (44%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!