Prinokusio avokado minkštime esančias riebalų rūgštis nuo oksidacijos galima apsaugoti suvilgius jį citrinos sultimis. Norint ilgiau išlaikyti avokadą, perpjovę aptepkite alyvuogių aliejumi. Jei tik perpjovėte per pusę ir matote, kad vaisius dar neprinokęs, sudėkite atgal ir suvirtinkite gumele.
Kiaušinių, avokadų ir žiedinio kopūsto salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 kiaušinių
- 100 g cukinijos
- 90 g avokado
- 60 g žiedinių kopūstų tinka ir šaldyti
- 50 g salotų lapų
- citrinos sulčių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- žalumynų tinka krapai, petražolės, pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame kiaušinius. Kad trynys būtų minkštesnis bei malonesnės tekstūros, galime kiaušinius virti tik 3 minutes, o likusias 7minutes palikti juos tame pačiame karštame vandenyje, jau išjungus kaitinimą.
- Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais.
- Žiedinį kopūstą susmulkiname kubeliais. Jei naudojame šaldytus žiedinius kopūstus, juos nuplikome verdančiu vandeniu.
- Daržoves pagardiname padažu iš sutrinto avokado, citrinos sulčių ir prieskonių. Viską sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 315kcal (16%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 16gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gTransriebalai: 1gCholesterolis: 327mgNatris: 203mgKalis: 1154mg (58%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 5274µg (659%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 66mg (83%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 84µg (112%)Kalcis: 108mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 247µg (124%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 305mg (44%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Nuostabaus skonio, suderintas patiekalas!