Labai greitai paruošiamas patiekalas pietums. Labai skanu, šalia šios lėkštės, turėti ir lėkštę su įvairiomis salotomis. Skanaus.
Keptuvėje troškinti miško grybai ir virtos bulvės su lupena
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g grybų miško
- 60 g bulvių
- 30 g svogūno
- 10 g krapų
- 1 v. š. grietinės
- 0,5 a. š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame bulves su lupena.
- Ant įkaitinto lydyto sviesto apkepame svogūną, dedame nuplautus miško grybus, pakepiname.
- Iškepus grybams, dedame grietinę, druską, skaniname smulkintais krapais.
- Į lėkštę dedame iškeptus miško grybus, o šalia nuluptas virtas bulves. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 137kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 7gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 12mgNatris: 85mgKalis: 847mg (42%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 909µg (114%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 34mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 56µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 177mg (25%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Raminta