
Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Daugumai skaniau kepti kiaušiniai, bet tokiu atveju papildomai gauname nereikalingų sočiųjų riebalų. Kaip to išvengti? Tai visai paprasta, jei turite tinkamą keptuvę.
Kepti kiaušiniai be riebalų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g kiaušinių (2 vnt)
- 2 g krapų šviežių
- 2 g baziliko
- 0.2 g druskos
Paruošimas
- Imame kiaušinį ar kelis (jei valgysime pietums) ir įmušame į vėsią keptuvę. Jokių riebalų nereikia.
- Pabarstome šviežiais ar džiovintais prieskoniais – krapais, baziliku, druska, uždengiame dangtį ir kaitiname, tik kaitinimą pasirinkite vidutinį, kad neapsviltų.
- Už kelių minučių turime skaniai ir sveikai iškeptus kiaušinius, kurių kaloringumas toks pat, kaip ir virtų.
- Valgome su šviežiomis daržovėmis. Geriausiai tinka rauginti ar švieži agurkai, pomidorai, rauginti burokėliai ar paprikos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 13gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 372mgNatris: 221mgKalis: 138mg (7%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 800µg (100%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 47µg (24%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 198mg (28%)Selenas: 31µg (56%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Simona Pakšt