Soja, o būtent iš jos gaminamas tofu– vienas maistingiausių baltyminių produktų. Ji nekaloringa (100 g – vos 73kcal), sudėtyje beveik nėra riebalų ir angliavandenių. Pagal baltymų kiekį soja lenkia žuvį, kiaušinius ir jautieną.
Keptas tofų sūris su pievagrybių padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g tofų sūrio
- 130 g pievagrybių
- 3 v.š. avižų grietinėlės
- 1 mėlynojo svogūno
- 1 skiltelės česnako
- krapų
- svogūnų laiškų pagal skonį
- čiobrelių, šviežių
- alyvuogių aliejaus kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Keptuvėje su aliejumi lengvai apkepame smulkintus svogūnus, česnaką, čiobrelį ir pievagrybius. Paskaniname druska, pipirais.
- Sudedame smulkintus krapus ir supilame avižų grietinėlę. Patroškiname apie minutę ir nukeliame nuo ugnies.
- Kitoje keptuvėje apkepame tofų sūrį iš abiejų pusių, kad gražiai paruduotų.
- Paruoštą sūrį dedame į lėkštę bei užpilame pievagrybių padažu. Prieš valgant paskaniname svogūnų laiškais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 348kcal (17%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 24gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 9gNatris: 80mgKalis: 618mg (31%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 230µg (29%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 19µg (380%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 353mg (44%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 147mg (21%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
Zinant kad Tofu is saves nekokio skonio, tai grybai viska ta pakavoja. Labai geras skonis, Mazai ingredientu, greit paruosiamas patiekalas. Aciu