Soja, o būtent iš jos gaminamas tofu – vienas maistingiausių baltyminių produktų. Ji nekaloringa (100 g – vos 73 kcal), sudėtyje beveik nėra riebalų ir angliavandenių. Pagal baltymų kiekį soja lenkia žuvį, kiaušinius ir jautieną.
Keptas tofu su cukinija, špinatais ir pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 130 g tofu
- 50 g cukinijos
- 4 pomidorų vyšninių
- saujos špinatų
- 7 g lydyto sviesto
- 1 skiltelės česnako
- kedro riešutų pagal skonį
- šlakelio balzaminio acto
- sojų padažo pagal skonį
- čili pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Ant lydyto sviesto pakepame tofu su česnaku, soju padažu, čili pipirais.
- Visas daržoves supjaustome.
- Tofu tiekiame su daržovėmis.
- Viską pagardiname riešutais, čili pipirais, balzaminiu actu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 191kcal (10%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 15mgNatris: 425mgKalis: 765mg (38%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 3703µg (463%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 156µg (208%)Kalcis: 96mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 84µg (42%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 171mg (24%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta