Halloumi sūris pasižymi dideliu kalcio kiekiu, kuri palaiko sveiką kaulų, dantų bei raumenų būklę. Šis sūris turi mažiau kalorijų nei kiti sūriai, tad puikiai tinka žmonėms, kurie nori ne tik sumažinti kūno masę, bet gauti didelį baltymų kiekį
Keptas halumi sūris su kalafioro ir brokolio salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 140 g halumi sūrio
- 1 morkos
- 80 g kalafioro
- 80 g brokolio
- 80 g paprikos
- 80 g šaldytų žirnelių
- 4 saulėje džiovintų pomidorų
Padažui:
- 2 v.š. natūralaus jogurto
- 1 a.š. krienų
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Halumi sūrį apkepame grill keptuvėje 4-5 min.
- Supjaustome visas daržoves.
- Džiovintus pomidorus nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir susmulkiname.
- Šaldytus žirnelius nuplikome karštu vandeniu.
- Padažui sumaišome jogurtą, krienus trintą česnaką, sumaišome ir pagardiname prieskoniais.
- Pjaustytas daržoves sumaišome su padažu ir tiekiame su sūriu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 325kcal (16%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 22gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 3mgNatris: 933mgKalis: 707mg (35%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 6958µg (870%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 127mg (159%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 65µg (87%)Kalcis: 783mg (98%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 104µg (52%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 145mg (21%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė