Ešerys yra liesa, ir mažai kaloringa (100 kcal/100 g) žuvis. Lengvai virškinama ir neapkrauna organizmo.
Keptas ežero ešerys su daržovių salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1
Porcijoje 296 kcal

Ingredientai
  

  • 2 ešerių, šviežių iš ežero
  • 1 agurko
  • 5 vyšninių pomidoriukų
  • 30 g "Iceberg" salotų
  • 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. ,,Triufelių‘‘ skonio aliejaus
  • 1 žiupsnis itališkų žolelių mišinio
  • juodųjų pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išdorojame šviežius ežero ešerius, pabarstome maltais juodaisiais pipirais.
  • Kepame ant alyvuogių aliejaus, kol gražiai apskrunda.
  • Rankomis suplėšome salotų lapus, pasmulkiname agurką ir vyšninius pomidoriukus.
  • Ant salotų beriame itališkų žolelių, gardiname triufelių aliejumi.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 296kcal (15%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 24gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 90mgNatris: 87mgKalis: 1468mg (73%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 2996µg (375%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 55mg (69%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 67µg (89%)Kalcis: 175mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 105µg (53%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 105mg (28%)Fosforas: 345mg (49%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Be pieno produktų, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Račkaitienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!