Pomidoruose yra antioksidanto, vadinamo likopenu, kuris yra atsakingas už raudoną jų spalvą. Tyrimai rodo, kad norint stiprinti širdies sveikatą, efektyviau yra valgyti pomidorus ir pomidorų produktus nei vartoti likopeno papildus.
Keptas baklažanas su grūdėta varške ir pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 3 baklažanų
- 2 pomidorų
- 6 v. š. grūdėtos varškės
- 2 v. š. graikiško jogurto natūralaus
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 2 skiltelių česnako
- baziliko pagal skonį
Paruošimas
- Baklažaną supjaustome plonomis juostelėmis ir iš abiejų pusių aptepame su šepetėliu alyvuogių aliejumi.
- Lengvai apkepame ir atidedame į šalį, kad atvėstų, o tuo tarpu gaminame užtepėlę.
- Į grūdėtą varškę dedame jogurtą ir įspaudžiame kelias skilteles česnako.
- Viską gerai išmaišome.
- Baklažanui atvėsus pasigamintą užtepėlę padengiame baklažanų juostelėmis ant viršaus dedame pjaustytą pomidorą ir papuošiame baziliku.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 313kcal (16%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 8mgNatris: 190mgKalis: 1947mg (97%)Skaidulos: 22g (63%)Cukrūs: 29g (116%)Vitaminas A: 1286µg (161%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 135mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 177µg (89%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 116mg (31%)Fosforas: 291mg (42%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Judita Zubienė