Ant lydyto sviesto keptuvėje kepta vištienos filė su daržovėmis (pomidorai, špinatai, salotų lapai, porai). Būtinai paragaukite.
Kepta keptuvėje vištienos filė su daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g vištienos filė
- 110 g salotų lapų
- 60 g pomidorų
- 50 g porų
- 20 g špinatų
- 2 a. š. lydyto sviesto
- 1 a. š. linų sėmenų aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- persilado prieskonių pagal skonį
- paukštienos prieskonių pagal skonį
- sezamų sėklų pagal skonį
- saulėgrąžų sėklų pagal skonį
- moliūgų sėklų pagal skonį
- kedrų riešutų pagal skonį
Paruošimas
- Vištienos filė nuplauname, supjaustome. Jei gavosi storesni gabalai, šiek tiek pamušame.
- Apibarstome druska ir pipirais.
- Dedame į keptuvę su lydytu sviestu. Jei kepant keptuvėje išsausėja, įpilame šiek tiek vandens. Kepame po 3-4 minutes kiekvienai pusei.
- Baigiant kepti apibarstome persilado, paukštienos prieskoniais, sezamo sėklomis.
- Ruošiame daržovių salotas: supjaustome pomidorus, porus, suplėšome špinatus, salotų lapus, beriame druską bei pipirus, įpilame linų sėmenų ar kito mėgstamo aliejaus, gardiname saulėgrąžų ir moliūgų sėklomis, kedrų riešutais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 312kcal (16%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 18gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 67mgNatris: 128mgKalis: 516mg (26%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 6648µg (831%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 127µg (169%)Kalcis: 113mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 132µg (66%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 80mg (21%)Fosforas: 222mg (32%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Ina Šv