Labai skanus patiekalas pietums arba vakarienei. Turite būtinai išmėginti, nenusivilsite ;)
Kepta cukinija su pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 75 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g cukinijos – jaunos (galime naudoti ir baklažaną – bus taip pat skanu)
  • 110 g pomidorų
  • 10 g kietojo sūrio – tarkuoto (kas nevartoja pieno produktų, gali naudoti avokadą)

Pagal skonį:

  • baziliko (šviežio arba džiovinto)
  • krapų (šviežių arba džiovintų)
  • česnako (jei jį vartojame)
  • druskos
  • juodųjų pipirų (šviežiai maltų)

Paruošimas
 

  • Įkaitiname orkaitę iki +170ºC.
  • Cukiniją supjaustome griežinėliais, ant jos dedame griežinėliais pjaustytus pomidorus.
  • Cukiniją su pomidorais kepame apie 15 min.
  • Likus 2-3 min. iki kepimo pabaigos, griežinėlius pagardiname sūriu.
  • Lėkštėje paklojame bazilikų “patalą”, sudedame cukinijų griežinėlius ir pagardiname prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 75kcal (4%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 5gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 8mgNatris: 117mgKalis: 602mg (30%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1338µg (167%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 38mg (48%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 90mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 48µg (24%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 113mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Low Calorie, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Edita Paulauskaitė Jonauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!