Kai norite ko nors naujo užkandžiui – išbandykite šį pagardinto kefyro variantą. O kuo Jūs gardinate kefyrą?
Kefyras su ispaninio šalavijo sėklomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 stiklinės kefyro
- 1 v. š. ispaninio šalavijo sėklų chia
- 1 v. š. porų daigų
- 1 a. š. ciberžolės miltelių
Paruošimas
- Ispaninio šalavijo sėklas brinkiname kefyre per naktį.
- Pagardiname ciberžole ir porų daigais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 225kcal (11%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 30mgNatris: 128mgKalis: 104mg (5%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 750µg (94%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 96µg (1920%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 389mg (49%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 109mg (16%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė