Drebučiams labiausiai tinka tos žuvys, kurios turi daugiausia kolageno. Viena iš tokių – karpis. Jo drebučiams nereikia papildomos želatinos.
Karpis drebučiuose recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
55 balsų
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 1 hour 10 min.
Iš viso 1 hour 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 369 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g karpio filė
  • žuvies kaulų nukaulintos
  • 40 g žirnelių šaldytų
  • 1 vnt. svogūno
  • 1 vnt. morkos
  • 1 vnt. petražolės šaknies
  • 2 vnt. lauro lapų
  • krapų
  • pipirų
  • druskos
  • petražolių papuošimui

Paruošimas
 

  • Iš kaulų, galvos, uodegos ir kitų smulkių gabalėlių išvirkite sultinį.
  • Į sultinį sudėkite svogūną, petražolės šaknį, morką (ją virkite trumpiau), ir kitus prieskonius. Virkite ant lėtos ugnies apie 1 val.
  • Sultinį nukoškite ir sudėkite į jį filė gabalėlius. Pavirkite 10 min.
  • Į lėkštę išdėliokite karpio gabalėlius, smulkintą morką, verdančiu vandeniu nuplikytus žirnelius, žalumynus ir užpilkite sultiniu.
  • Šaldykite šaldytuve.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 369kcal (18%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 47gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 165mgNatris: 167mgKalis: 1059mg (53%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 5408µg (676%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas D: 62µg (1240%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 125mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 67µg (34%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 88mg (23%)Fosforas: 1086mg (155%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šaldytuve, ​Virta
Nuotraukos autorė: Vanda Jadvyga Unčiūrienė
EJRZF logotipas
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!