Moliūguose yra daug antioksidantų, kurie gali pagerinti širdies sveikatą, nes sumažina oksidacinį stresą kraujagyslėse.
Brokolių ir kepintų moliūgų salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g moliūgo
- 100 g brokolio
- 6 g aliejaus
- 5 g saulėje džiovintų pomidorų
- 5 g česnako
- 1 g rozmarino
- 1 g druskos
Paruošimas
- Brokolius atskiriame nuo koto, sudedame į kiaurąsamtį ir nupilame verdančiu vandeniu.
- Česnaką nulupame ir kartu su rozmarinu susmulkiname.
- Moliūgą nuvalome, supjaustome stambiais šiaudeliais ir metame į įkaitusią keptuvę.
- Maišydami apkepame iš visų pusių apie 2-3 min., po to sumetame česnaką su rozmarinu ir dar kepame porą min. – prieskoniai turi pradėti skleisti aromatą. Moliūgas turi išlikti traškus.
- Sudedame viską į dubenį salotoms, vytintą pomidorą, jei jis aliejuje, nuspaudžiame servetėle ir susmulkiname, sumetame prie brokolių ir moliūgų į dubenėlį. Pasūdome ir viską gerai išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 137kcal (7%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 5gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gNatris: 435mgKalis: 857mg (43%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 9211µg (1151%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 102mg (128%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 109µg (145%)Kalcis: 96mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 86µg (43%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 136mg (19%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Karina. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė.
Ar tokios salotos atitinka šviežių daržovių normą (moliūgas tai kepintas)?
O kaip Jums atrodo?:)