Moliūguose yra daug antioksidantų, kurie gali pagerinti širdies sveikatą, nes sumažina oksidacinį stresą kraujagyslėse.
Brokolių ir kepintų moliūgų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 137 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g moliūgo
  • 100 g brokolio
  • 6 g aliejaus
  • 5 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 5 g česnako
  • 1 g rozmarino
  • 1 g druskos

Paruošimas
 

  • Brokolius atskiriame nuo koto, sudedame į kiaurąsamtį ir nupilame verdančiu vandeniu.
  • Česnaką nulupame ir kartu su rozmarinu susmulkiname.
  • Moliūgą nuvalome, supjaustome stambiais šiaudeliais ir metame į įkaitusią keptuvę.
  • Maišydami apkepame iš visų pusių apie 2-3 min., po to sumetame česnaką su rozmarinu ir dar kepame porą min. – prieskoniai turi pradėti skleisti aromatą. Moliūgas turi išlikti traškus.
  • Sudedame viską į dubenį salotoms, vytintą pomidorą, jei jis aliejuje, nuspaudžiame servetėle ir susmulkiname, sumetame prie brokolių ir moliūgų į dubenėlį. Pasūdome ir viską gerai išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 137kcal (7%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 5gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gNatris: 435mgKalis: 857mg (43%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 9211µg (1151%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 102mg (128%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 109µg (145%)Kalcis: 96mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 86µg (43%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 136mg (19%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorė: Karina. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė.
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!