Patiekale daug baltymų, mažai kalorijų ir dar medžiagų apykaita paskatinama. Kas gali būti geriau?

Važiuodama apsipirkti pietums galvojau, kad mano patiekalai kaip 3S – Staigiai, Skanu, Sveika. Visa tai – puikiai suderinama. Kai labai ilgai gaminama, irgi skanu, bet tokius patiekalus aš geriau svečiuose valgau, o namie man – kuo greičiau turi būti.

Kalmarų gaminimas ypač greitas – trunka vos 5 minutes, tad svarbu visas sudėtines dalis pasiruošti iš anksto. Jei planuojate gaminti darbo dieną ir valgyti namie, viską galite pasiruošti ryte, tada gaminimas bus ypač trumpas.
Kalmaro filė su cukinijos makaronais, kajeno pipirais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Amerikiečių
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 282 kcal

Ingredientai
  

  • 2 kalmarų
  • 2 cukinijų, jaunų
  • 1 svogūno
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • Kajeno pipirų pagal skonį
  • čili dribsnių pagal skonį
  • ciberžolės pagal skonį
  • saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Labai rekomenduoju įberti papildomai: imbiero, garstyčių sėklų, vasabio žiupsnelį (būna ir mišinys).

Paruošimas
 

  • Kalmarus nuplauname, perpjauname per pusę ir išverčiame, kad galėtume nulupti vidinę plėvelę. Supjaustome riekelėmis.
  • Susmulkiname svogūną, česnaką išspaudžiame per spaudyklę, pilame citrinos sultis. Jei dėsite imbiero – irgi naudokite česnako spaudyklę.
  • Su specialia šiaudeline tarka sutarkuojame cukinijas – padarome cukinijų makaronus.
  • Užkaičiame vandenį kalmarams ir įberiame druskos.
  • Kol vanduo kaista, riebaluose apkepame česnaką ir svogūną iki švelniai gelsvos spalvos, imbierą apkepkite tuo pačiu metu, bet jei džiovintą naudosite – berkite vėliau su prieskoniais. Tada suberiame prieskonius: pipirus, ciberžolę, saldžiosios paprikos miltelius.
  • Užvirus vandeniui, suberiame supjaustytą kalmarą, pamaišome, ir kai užverda, paverdame nepilnas 3 min. Jei jūsų kalmaro gabaliukai bus smulkesni – užteks ir 2 min.
  • Tuo pačiu metu suberiame cukinijų makaronus į keptuvę ir sumaišome su apkeptomis prieskoninėmis daržovėmis. Cukinijoms užteks 1-2 minutės. Jei kaitinsite ilgiau – jos sutiš.
  • Kalmarams išvirus, supilame juos į sietelį, nusunkiame, suberiame į jau išjungtą keptuvę, dar kartą sumaišome ir sudedame į lėkštę
  • Šlakstome citrinos sultimis, barstome druska, čili pipirais ir sezamu. Tinka ir baltas, bet dar gražiau atrodo juodas.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 282kcal (14%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 22gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 233mgNatris: 73mgKalis: 1237mg (62%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 1055µg (132%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 77mg (96%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 2mg (200%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 104mg (28%)Fosforas: 422mg (60%)Selenas: 46µg (84%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
2.3 7 votes
Patiko? Įvertinkite!