Lengvai ir greitai paruošiamos salotos taps Jūsų stalo puošmena. Jų paragavę prašys recepto ;)
Kaliaropių ir salierų stiebų salotos su garstyčiomis ir kaparėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g kaliaropių
- 200 g saliero stiebų
- 10 g alyvuogių aliejaus – šalto spaudimo
- 2 v. š. raudono vyno acto
- 2 v. š. kaparėlių
- 1 v. š. Dijon garstyčių
- 1 v. š. petražolių
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Kaliaropę ir saliero stiebus supjaustyti šiaudeliais.
- Atskirame mažame indelyje sumaišyti actą, išspaustą česnaką ir žiupsnelį druskos.
- Leisti pastovėti 10 min.
- Užpilti aliejaus, garstyčių ir gerai papurtyti uždarytame indelyje.
- Sudėti pipirus, smulkintas petražoles ir kaparėlius, gerai suplakti.
- Padažu užpilti salotas ir patiekti. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 6gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 891mgKalis: 1220mg (61%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 1290µg (161%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 136mg (170%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 131µg (175%)Kalcis: 128mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 156mg (22%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.