Lengvai ir greitai paruošiamos salotos taps Jūsų stalo puošmena. Jų paragavę prašys recepto ;)
Kaliaropių ir salierų stiebų salotos su garstyčiomis ir kaparėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 200 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g kaliaropių
  • 200 g saliero stiebų
  • 10 g alyvuogių aliejaus – šalto spaudimo
  • 2 v. š. raudono vyno acto
  • 2 v. š. kaparėlių
  • 1 v. š. Dijon garstyčių
  • 1 v. š. petražolių
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kaliaropę ir saliero stiebus supjaustyti šiaudeliais.
  • Atskirame mažame indelyje sumaišyti actą, išspaustą česnaką ir žiupsnelį druskos.
  • Leisti pastovėti 10 min.
  • Užpilti aliejaus, garstyčių ir gerai papurtyti uždarytame indelyje.
  • Sudėti pipirus, smulkintas petražoles ir kaparėlius, gerai suplakti.
  • Padažu užpilti salotas ir patiekti. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 6gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 891mgKalis: 1220mg (61%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 1290µg (161%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 136mg (170%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 131µg (175%)Kalcis: 128mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 156mg (22%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!