Labai greitai paruošiamos ir skanios salotos. Labai tiks ne tik prie patiekalų namuose, bet ir į pietų dėžutę. Taip pat su jomis galite nustebinti ir netikėtai atvykusius svečius – daug laiko neužims, bet skonis neįtikėtinas.
Kaliaropių ir morkų salotos su alyvuogių aliejumi
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g kaliaropės
- 120 g morkos
- 6 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1 skiltelės česnako nebūtina
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
- bazilikų šviežių arba šaldytų, pagal skonį
- krapų šviežių arba šaldytų, pagal skonį
Paruošimas
- Specialia tarka šiaudeliais sutarkuojame kaliaropes ir morkas.
- Sudedame daržoves į dubenį ir pagardiname ypač tyru alyvuogių aliejumi bei prieskoniais.
- Viską išmaišome ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 140kcal (7%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 3gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 146mgKalis: 804mg (40%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 20153µg (2519%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 82mg (103%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 28µg (37%)Kalcis: 68mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 42µg (21%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 37mg (10%)Fosforas: 97mg (14%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė