Jeigu norisi skanios, sočios ir lengvai pagaminamos vakarienės – rekomenduojame išbandyti šias paprastas tofu salotas.
Kale kopūsto salotos su keptu tofu sūriu ir avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g kale kopūsto
- 90 g tofu
- 0,5 vnt. avokado
- 2 a.š. moliūgų sėklų
- 1 šakelės čiobrelio
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
- kumino pagal skonį
- kmynų pagal skonį
- kalendros pagal skonį
- šlakelio kanapių aliejaus
Paruošimas
- Kopūstą gerai įtriname su aliejumi, citrinos sultimis ir druska, kad suminkštėtų.
- Tada sudedame moliūgo sėklas, pipirus.
- Viską gerai išmaišome.
- Tofu pabarstome kmynais, kuminu, kalendros mišiniu ir čiobreliu.
- Kepame orkaitėje, 180 laipsnių, kol gražiai apskrus.
- Salotas tiekiame su keptu tofu ir avokado riekelėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 335kcal (17%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 15gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 12gNatris: 110mgKalis: 1469mg (73%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 15202µg (1900%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 192mg (240%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1079µg (1439%)Kalcis: 283mg (35%)Varis: 3mg (300%)Folio rūgštis: 133µg (67%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 171mg (46%)Fosforas: 335mg (48%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė ir nuotraukos Donata Vaisnoraite