Taip, tai ta pica, kurią kepsite ne vieną kartą. Dalinamės tobulu, išbaigtu receptu su Jumis. Pica labai soti. Valgyti lėtai ir pasimėgaujant.
Kalafioro (žiedinio kopūsto) pado pica su mocarela ir pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.912 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 361 kcal

Ingredientai
  

Picos padui:

  • 1 kalafioro žiedinio kopūsto, vidutinio
  • 100 g kietojo sūrio
  • 1 kiaušinio
  • žolelių mišinio pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Picos viršui:

  • 60 g pomidorų
  • 45 g mocarelos sūrio
  • 30 g alyvuogių žalių
  • kietojo sūrio pabarstymui
  • baziliko papuošimui

Paruošimas
 

  • Į smulkintuvą sudedame žiedinį kopūstą, smulkiname.
  • Susmulkintą kalafiorą pakepame šiek tiek ant keptuvės kol išgaruoja drėgmė.
  • Į dubenį, kuriame yra nugarintas kalafioras, suberiame sūrį, dedame kiaušinį, druską ir prieskonius.
  • Viską išmaišome.
  • Ant skardos su kepimo popieriumi, iš turimos masės, suformuoti apskritimą.
  • Kepti 160 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
  • Padui šiek tiek apkepus, sudedame kitus priedus ir dar kelias minutes pakepame orkaitėje, kol išsilydo sūris. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 361kcal (18%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 26gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 11gCholesterolis: 142mgNatris: 853mgKalis: 999mg (50%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 973µg (122%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 143mg (179%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 51µg (68%)Kalcis: 471mg (59%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 182µg (91%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 449mg (64%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
4.2 13 votes
Patiko? Įvertinkite!