Taip, tai ta pica, kurią kepsite ne vieną kartą. Dalinamės tobulu, išbaigtu receptu su Jumis. Pica labai soti. Valgyti lėtai ir pasimėgaujant.
Kalafioro (žiedinio kopūsto) pado pica su mocarela ir pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Picos padui:
- 1 kalafioro žiedinio kopūsto, vidutinio
- 100 g kietojo sūrio
- 1 kiaušinio
- žolelių mišinio pagal skonį
- druskos pagal skonį
Picos viršui:
- 60 g pomidorų
- 45 g mocarelos sūrio
- 30 g alyvuogių žalių
- kietojo sūrio pabarstymui
- baziliko papuošimui
Paruošimas
- Į smulkintuvą sudedame žiedinį kopūstą, smulkiname.
- Susmulkintą kalafiorą pakepame šiek tiek ant keptuvės kol išgaruoja drėgmė.
- Į dubenį, kuriame yra nugarintas kalafioras, suberiame sūrį, dedame kiaušinį, druską ir prieskonius.
- Viską išmaišome.
- Ant skardos su kepimo popieriumi, iš turimos masės, suformuoti apskritimą.
- Kepti 160 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
- Padui šiek tiek apkepus, sudedame kitus priedus ir dar kelias minutes pakepame orkaitėje, kol išsilydo sūris. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 361kcal (18%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 26gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 11gCholesterolis: 142mgNatris: 853mgKalis: 999mg (50%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 973µg (122%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 143mg (179%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 51µg (68%)Kalcis: 471mg (59%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 182µg (91%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 449mg (64%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė