Per savaitę patariama valgyti žuvies bent du kartus po 200 g. Taip pakankamai gausime organizmui reikiamų medžiagų ir susimažinsime riziką susirgti vėžiu, astma, depresija, diabetu, širdies ir kitomis ligomis.
Jūrų ešerio filė suktinukai su špinatų ir pomidorų salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g jūrų ešerio filė tinka ir kita mėgstama balta žuvis
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Salotoms
- 2 pomidorų
- 1 raudonojo svogūno
- saujos špinatų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Žuvį pagardiname prieskoniais.
- Susukame į ritinėlį ir užfiksuojame mediniu pagaliuku.
- Kepamame karšto oro kepimo aparate arba orkaitėje 15 min, 195°C.
- Salotoms susmulkiname svogūną ir pomidorus.
- Pagardiname prieskoniais, aliejumi ir viską sumaišome su špinatais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 327kcal (16%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 44gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 222mgKalis: 1518mg (76%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 4866µg (608%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 50mg (63%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 171µg (228%)Kalcis: 101mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 164µg (82%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 116mg (31%)Fosforas: 446mg (64%)Selenas: 84µg (153%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rasa Garunkstyte-Kadiene