Per savaitę patariama valgyti žuvies bent du kartus po 200 g. Taip pakankamai gausime organizmui reikiamų medžiagų ir susimažinsime riziką susirgti vėžiu, astma, depresija, diabetu, širdies ir kitomis ligomis.
Jūrų ešerio filė suktinukai su špinatų ir pomidorų salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 327 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g jūrų ešerio filė tinka ir kita mėgstama balta žuvis
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Salotoms

  • 2 pomidorų
  • 1 raudonojo svogūno
  • saujos špinatų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žuvį pagardiname prieskoniais.
  • Susukame į ritinėlį ir užfiksuojame mediniu pagaliuku.
  • Kepamame karšto oro kepimo aparate arba orkaitėje 15 min, 195°C.
  • Salotoms susmulkiname svogūną ir pomidorus.
  • Pagardiname prieskoniais, aliejumi ir viską sumaišome su špinatais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 327kcal (16%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 44gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 222mgKalis: 1518mg (76%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 4866µg (608%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 50mg (63%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 171µg (228%)Kalcis: 101mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 164µg (82%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 116mg (31%)Fosforas: 446mg (64%)Selenas: 84µg (153%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Rasa Garunkstyte-Kadiene
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!