Porcijų kiekis: 1, kcal 152
Jūros kopūstų salotos – sudėtinės dalys:
100 g jūros kopūstų
2 g saliero lapelių
2 g šviežių krapų
5 g alyvuogių aliejaus
5 g sojos padažo
0,2 g juodųjų pipirų
10 g sezamo sėklų
Jūros kopūstų salotos – gaminimo žingsniai:
1. Susmulkiname saliero lapus, krapus. Saliero ir krapų dėkite pagal skonį, vietoje saliero gali būti svogūnas, česnakai.
2. Sumaišome žalumynus su jūros kopūstais, sezamo sėklomis, alyvuogių aliejumi, sojos padažu.
3. Suberiame prieskonius ir vėl gerai išmaišome.
Šaltinis: Sigitos Makarevičiūtės blogas “Make my own damn dinner”
Musu parduotuvese maciau zuvu skyriuje juros kopustu salotas su sezamais, kaip suprantu ten sviezi juros kopustai kurie buvo uzsaldyti, po to atsildomi pries parduodant, cia apie ta pati kaip suprantu?
Reikėtų paklausti. Nemanau, kad švieži. Bet reikia parduotuvėje paprašyti sudėtį, kad pateiktų.
Kokius geriausia pirkti jūros kopūstus? Ar tai skaitosi, kaip šviežios salotos, ar apdorotos?
Lietuvoje kol kas tik džiovintus randu, taigi prie šviežių daržovių nesiskaičiuoja, bet be galo vertingas produktas.