Pastovėjusios salotos bus skanesnės, nes skonis daugiau persigers.
Jūros kopūstų ir morkų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 118 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g morkų
  • 30 g jūros kopūstų džiovintų
  • 5 v. š. vandens
  • 10 g citrinos sulčių
  • 5 g medaus
  • 2 g druskos
  • 2 g pipirų šviežiai maltų

Paruošimas
 

  • Jūros kopūstus 10 minučių mirkome šaltame vandenyje, perplauname, supjaustome.
  • Sutarkuojame morką šiaudeliais.
  • Pašlakstome citrinos sultimis, prieskoniais, nedideliu kiekiu medaus bei recepte minėtu vandeniu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 118kcal (6%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 988mgKalis: 640mg (32%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 33412µg (4177%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 49µg (65%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 92µg (46%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 60mg (16%)Fosforas: 83mg (12%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotrauka: Natalijos
3.7 6 votes
Patiko? Įvertinkite!