Pastovėjusios salotos bus skanesnės, nes skonis daugiau persigers.
Jūros kopūstų ir morkų salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g morkų
- 30 g jūros kopūstų džiovintų
- 5 v. š. vandens
- 10 g citrinos sulčių
- 5 g medaus
- 2 g druskos
- 2 g pipirų šviežiai maltų
Paruošimas
- Jūros kopūstus 10 minučių mirkome šaltame vandenyje, perplauname, supjaustome.
- Sutarkuojame morką šiaudeliais.
- Pašlakstome citrinos sultimis, prieskoniais, nedideliu kiekiu medaus bei recepte minėtu vandeniu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 118kcal (6%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 988mgKalis: 640mg (32%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 33412µg (4177%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 49µg (65%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 92µg (46%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 60mg (16%)Fosforas: 83mg (12%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Natalijos