Šis žolelių padažas puikiai tinka šviežioms daržovėms ir salotoms. Skaniausias šis padažas vėlyvą pavasarį-vasarą, kai daug žolelių uždera ant palangės ar sode.
Jogurto padažas su česnaku ir žolelėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 42 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g graikiško jogurto
  • 10 g baziliko, šviežio
  • 10 g petražolių, šviežių
  • 10 g raudonėlio, šviežio
  • 1 v.š. baltojo vyno acto
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žalumynus, česnaką, actą sumaišome smulkintuve.
  • Gautą masę sudedame į jogurtą ir išmaišome. Paliekame valandai šaldytuve, kad skoniai susijungtų.

Pastaba

Galite naudoti ir kitas mėgstamas žoleles.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 42kcal (2%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 6gRiebalai: 0.3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.1gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 3mgNatris: 30mgKalis: 130mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 387µg (48%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 67µg (89%)Kalcis: 106mg (13%)Varis: 0.04mg (4%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 77mg (11%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!