Jei manote, jog duoną iškepti labai sudėtingą, tai klystate. Vos iš kelių ingredientų galite išsikepti ne tik labai skanią, bet ir sveikatai palankią duonelę.
Jogurtinė avižinių dribsnių duona su kmynais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.713 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 35 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 18 porcijos
Porcijoje 74 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g avižų dribsnių pilno grūdo
  • 200 g jogurto
  • 1 kiaušinio  
  • 1 v.š. kmynų
  • 0,5 a.š. druskos

Paruošimas
 

  • Visus ingredientus sumaišome kartu.
  • Skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi, šlapiomis rankomis formuojame duonos kepalą.
  • Kepame orkaitėje apie 30 min., 180C, su vėjelio rėžimu.
    Norint, kad duona nebūtų kieta, dar karštą suvyniojame į sudrėkintą rankšluostį.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 74kcal (4%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 4gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 10mgNatris: 74mgKalis: 85mg (4%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 18µg (2%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 25mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 90mg (13%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė
4 8 votes
Patiko? Įvertinkite!