Porcijų kiekis: 1, Kcal 308
Jautienos kukuliai – sudėtinės dalys:
120 g jautienos faršo
25 g kiaušinio
30 g svogūno (smulkinto)
2 g čiobrelio žolelių
0,2 g maltų pipirų
0,5 g druskos
Sultiniui:
30 g morkos (tarkuotos)
1 g cinamono
2 gvazdikėliai
1 g lauro lapelių
3 g aliejaus
Jautienos kukuliai – gaminimo žingsniai:
1. Maltą mėsą suverčiame į dubenį ir paskaniname čiobreliais, maltais pipirais bei druska, įmaišome smulkintą svogūną. Paliekame pastovėti bent pusei valandos.
2. Puode išlydome pusę valgomojo šaukšto kokoso aliejaus ir pakepiname morkas bei česnaką, prieš tai pagardinę juos prieskoniais, išvardintais prie sultinio sudedamųjų dalių.
3. Į puodą įpilame verdančio vandens tiek, kad jame galėtų virti jautienos kukuliukai.
4. Iš gautos mėsos masės suformuojame mažus, graikinio riešuto dydžio kukuliukus ir verdame puode apie 15 minučių.
Valgome su lapinėmis salotomis bei citrinos užpilu.
Skanaus linki recepto autorė – Ingrida V.

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!