Jautieną puiku valgyti su šviežiomis arba raugintomis daržovėmis. Pastarosiose yra vitamino C, kuris pagerina geležies pasisavinimą, kurio gausu jautienoje, todėl net iš mažesnio gabalėlio mėsos gausime daugiau naudos nei iš didžiulio kepsnio, aplieto grietinėle.
Jautienos filė su rukolos ir špinatų salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g jautienos filė
- 1 saujos saujos špinatų
- 1 saujos rukolos
- 1 vnt. pomidoro
- 1 saujos žirnelių ankščių
- 1 a.š. lydyto sviesto
- 1 a.š. citrinos sulčių
- šlakelio kanapių aliejaus
- šviežios kalendros lapelių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Jautienos filė pakepame ant lydyto sviesto.
- Išėmus leidžiame mėsai pastovėti ant medinės lentelės apie porą minučių.
- Paskaniname druska bei pipirais.
- Į dubenį sudedame špinatus, rukolą, pomidorus, žirnelių ankštis, šviežios kalendros lapelius.
- Padažui sumaišome kanapių aliejų ir mažą kiekį citrinos sulčių.
- Užpilame ant salotų.
- Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis ir uždedame ant salotų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 314kcal (16%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 19gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gTransriebalai: 1gCholesterolis: 75mgNatris: 104mgKalis: 578mg (29%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2258µg (282%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 90µg (120%)Kalcis: 46mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 210mg (30%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite