Pievagrybiai įdaryti fetos sūriu ir česnakais – puikus sveikas užkandis. Lengvai pasigamins ir virtuvės naujokas.
Įdaryti pievagrybiai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 201 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g pievagrybių didelių
  • 40 g fetos sūrio
  • 10 g balzamiko padažo
  • 7 g alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 g krapų
  • 2 g baziliko

Paruošimas
 

  • Nuplauname pievagrybius ir nupjauname kotelius.
  • Supjaustytą fetos sūrį sumaišome su smulkintomis žolelėmis.
  • Sutriname česnaką, vos vos pašlakstome alyvuogių aliejumi, kad masė suminkštėtų.
  • Gauta mase įdarome pievagrybius, tuomet sluoksniais sudedame česnaką ir fetos sūrį.
  • Pašauname į orkaitę ir kepame apie 10-15 minučių +180 C, kol sūris šiek tiek pagels.
  • Iškeptus grybus pagardiname balzamiko padažu ir valgome su šviežių daržovių salotomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 201kcal (10%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 8gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 36mgNatris: 451mgKalis: 159mg (8%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 429µg (54%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 197mg (25%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 178mg (25%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorė: Simona M
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!