Krevetės kaip ir krabai ypač turtingos baltymais ir mineralais, juose beveik nėra riebalų. Jodo – beveik 100 kartų daugiau, nei jautienoje.
Agurko užkandis su avokado kremu ir keptomis krevetėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 agurko
- 0,5 avokado
- 50 g krevečių
- 2 skiltelių česnako
- krapų pagal skonį
- lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Agurką supjaustome riekelėmis.
- Avokadą sutriname ir sumaišome su krapai ir prieskoniais.
- Krevetes apkepame lydytame svieste.
- Kartu įspaudžiame česnaką ir pagardiname priskoniais.
- Ant agurko riekelių tepame avokado kremą, dedame krevetes.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 260kcal (13%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 1gCholesterolis: 74mgNatris: 7307mgKalis: 830mg (42%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 515µg (64%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 36µg (48%)Kalcis: 77mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 119µg (60%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 65mg (17%)Fosforas: 221mg (32%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Kristina Valaitienė