Greitai paruošiama sveika sriuba. Ar mėgstate tokias?
Grybų ir bulvių sriuba su kokoso pienu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g pievagrybių
- 100 ml kokosų pieno 18 proc. riebumo
- 70 g bulvių
- 40 g morkos
- 30 g svogūnų
- 8 g alyvuogių aliejaus ypač tyro, tinkamo kepimui
- 3 skiltelės česnako
- 0,2 g druskos
- 0,2 g krapų
- 0,1 g pipirų
Paruošimas
- Smulkiai supjaustome svogūną, morką, apkepiname alyvuogių aliejuje.
- Į puodą, kuriame yra apkepę svogūnai su morkomis, dedame kubeliais supjaustytas bulves, užpilame verdančiu vandeniu.
- Paviriname viską maždaug 10 minučių. Gardiname druska, pipirais.
- Į tą patį puodą sudedame pjaustytus pievagrybius, užverdame, uždengiame dangtį ir paliekame kokias 5 minutes.
- Prieš valgant skaniname pjaustytais krapais, užbaliname kokosų pienu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 386kcal (19%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 8gRiebalai: 30gSočiosios riebalų rūgštys: 20gNatris: 130mgKalis: 1041mg (52%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 6682µg (835%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 24mg (30%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 47mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 56µg (28%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 250mg (36%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vilma Karvelienė