Šios vasaros grilio patiekalams siūlome išbandyti feta įdarytas paprikas. Fetos sūris veikia kaip natūralus antibiotikas. Šiame sūryje yra ypatingų pieno rūgšties bakterijų. Jos gamina medžiagas, vadinamas bakteriocinais, kurie naikina kitas – ligas sukeliančias – bakterijas
Grilyje keptos paprikos įdarytos feta sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 paprikos pailgos
- 50 g feta sūrio
- čili pipirų pagal skonį
- kalendrų, šviežių, pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Paprikas perpjauname išilgai.
- Odele į viršų ant grotelių apkepame kelias minutes.
- Į paprikas dedame feta sūrį, sumaišytą su pipirais.
- Ant grilio patiesiame foliją.
- Dedame paprikas ir kepame, kol sūris pradeda lydytis.
- Patiekalą pabarstome kalendros lapeliais, galima keisti baziliku.Paprikas galima kepti ir orkaitėje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 171kcal (9%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 8gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 45mgNatris: 564mgKalis: 305mg (15%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 4053µg (507%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 159mg (199%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 257mg (32%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 202mg (29%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate