Šios vasaros grilio patiekalams siūlome išbandyti feta įdarytas paprikas.
Fetos sūris veikia kaip natūralus antibiotikas. Šiame sūryje yra ypatingų pieno rūgšties bakterijų. Jos gamina medžiagas, vadinamas bakteriocinais, kurie naikina kitas – ligas sukeliančias – bakterijas
Grilyje keptos paprikos įdarytos feta sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 171 kcal

Ingredientai
  

  • 1 paprikos pailgos
  • 50 g feta sūrio
  • čili pipirų pagal skonį
  • kalendrų, šviežių, pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Paprikas perpjauname išilgai.
  • Odele į viršų ant grotelių apkepame kelias minutes.
  • Į paprikas dedame feta sūrį, sumaišytą su pipirais.
  • Ant grilio patiesiame foliją.
  • Dedame paprikas ir kepame, kol sūris pradeda lydytis.
  • Patiekalą pabarstome kalendros lapeliais, galima keisti baziliku.
    Paprikas galima kepti ir orkaitėje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 171kcal (9%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 8gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 45mgNatris: 564mgKalis: 305mg (15%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 4053µg (507%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 159mg (199%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 257mg (32%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 202mg (29%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Grilis
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!