Veršienos mėsa yra ne tik labai skani, ji labai sveika, naudinga, neriebi ir nekaloringa, bei lengvai virškinama. Poodinių riebalų beveik nėra, kauluose yra daug kolageno.
Grilyje kepti česnakiniai veršienos šonkauliai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g veršienos šonkaulių
- 3 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- raudonėlio pagal skonį
Salotoms:
- 200 g cukinijos
- 2 a.š. obuolių acto
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- kokosų cukraus pagal skonį
- druskos pagal skonį
- raudonėlio pagal skonį
Paruošimas
- Česnaką sutriname.
- Šonkaulius įtriname česnaku ir ir pieskoniais, paliekame 1-2 val. pasimarinuoti.
- Paruoštus šonkaulius kepame grilyje apie 20 min. iš abiejų pusių
- Specialia pjaustykle iš cukinijos padarome spagečius.
- Sumaišome su actu, alijumi ir priskoniais, paliekame skoniams susidraugauti.
- Iškeptus šonkaulius tiekiame su cukinijos spagečiais ar mėgstamomis salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 487kcal (24%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 50gRiebalai: 28gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 198mgNatris: 309mgKalis: 1304mg (65%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 404µg (51%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 37mg (46%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 81mg (10%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 81µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 95mg (25%)Fosforas: 579mg (83%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 6mg (60%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Bazarauskienė