Palyginti sukitomis mėsos rūšimis, vištiena turi daug pranašumų: mažai riebalų – net iki 40proc. mažiau nei kiaulienoje ir daug baltymų – iki 10 proc. daugiau nei kiaulienoje.
Grilyje kepta vištienos krūtinėlė su kmynais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 vištienos krūtinėlės
- 1 v.š. kmynų
- 0,5 a.š. čiobrelio
- 0,5 a.š. baziliko
- 0,5 a.š. česnako granulių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Visus prieskonius sumaišome kartu.
- Krūtinėlę nuplauname, nusausiname, perpjauname per pusę ir įtriname pasiruoštu prieskonių mišiniu. Paliekame šaldytuve ~ 1 val.
- Įkaitiname grilių ir kepame marinuotą vištos krūtinėlę maždaug 12 – 15 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 295kcal (15%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 52gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 151mgNatris: 315mgKalis: 980mg (49%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 0.1gVitaminas A: 143µg (18%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 59mg (7%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 80mg (21%)Fosforas: 537mg (77%)Selenas: 77µg (140%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaiva Petruseviciene