Menkė – universali žuvis: ją galima kepti keptuvėje ar orkaitėje, dėti į troškinius. O vasarą ji puikiai tiks ir ant grilio. Ši žuvis pasižymi ne tik sodriu skoniu, bet ir puikia maistine verte: joje gausu baltymų, mažai sočiųjų riebalų. Taip pat joje yra vitamino B12, fosforo bei seleno.
Grilyje kepta menkė su morkų ir špinatų salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g menkės
- žiupsn. kario
- žiupsn. persilado
- žiupsn. druskos
Salotoms
- 1 morkos vidutinės
- 15 g špinatų
- 5 g svogūno laiškų
- 1 a.š. saulėgrąžų
- 1 a.š. sezamo sėklų
Salotų padažui
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. acto
- 1 a.š. medaus
- žiupsn. kalendros
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Menkę nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Pagardiname kariu, persiladu ir druska.
- Kepame grilyje arba orkaitėje apie 5 minutes.
Salotoms
- Susitarkuojame morką.
- Į tarkuotą morką dedame smulkintus špinatus ir svogūnų laiškus.
Salotų padažui
- Sumaišome aliejų, actą, medų, kalendrą ir druską.
- Padažą pilame ant salotų ir gerai sumaišome.
- Apibarstome saulėgrąžomis ir sezamo sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 343kcal (17%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 29gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 65mgNatris: 216mgKalis: 973mg (49%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 11802µg (1475%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 6mg (50%)Vitaminas K: 105µg (140%)Kalcis: 95mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 70µg (35%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 383mg (55%)Selenas: 53µg (96%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta