Dalinuosi grikių košės su sūriu RECEPTU. Puikus būdas skaniai ir maistingai pradėti rytą. Grikiai ir kietasis sūris – tobulas derinys. Mano šešiametis sūnus tikriausiai visas košes galėtų valgyti su šiuo sūriu. Kietojo sūrio didelis privalumas, kad lyginant su kitais sūriais, jo skonis – intensyvus. Tai reiškia, kad sūrio reikia mažai, o skonio gauni daug! Dar labiau jį atskleisti padeda tarkavimas smulkia tarka.
Grikių košė su kietuoju sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g grikių nekepintų
- 20 g kietojo sūrio
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Grikius užmerkiame nakčiai.
- Ryte įberiame druskos, mažiau nei įprastai, nes jos natūraliai yra sūryje, ir vos grikiams užvirus, išjungiame ir dedame į lėkštę.
- Užtarkuojame kietojo sūrio. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 283kcal (14%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 13gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 16mgNatris: 165mgKalis: 314mg (16%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 135µg (17%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 113mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 154mg (41%)Fosforas: 296mg (42%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.