Ši košė gali tapti Jūsų lengvais ir sočiais pusryčiais. Nuo grikių pasikrausite energijos dienos pradžiai ir papildomai užkandžiauti nebereikės.
Grikių košė su kefyru ir agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g grikių
- 80 g kefyro
- 2 agurkų
- 1 saujos krapų
Paruošimas
- Grikius perplauname po tekančiu vandeniu, užpilame kefyru ir užmerkiame nakčiai šaldytuve.
- Supjaustome kubeliais agurkus ir susmulkiname krapus.
- Išbrinkusius grikius sumaišome su smulkintomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 221kcal (11%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 9gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 26mgKalis: 507mg (25%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 265µg (33%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas D: 16µg (320%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 140mg (37%)Fosforas: 216mg (31%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Jurgita Čepulėnė