Grikių kruopos yra B grupės vitaminų viršūnėje. Jose gausu: riboflavino, niacino, yra B6, folio rūgšties ir tiamino. Šie vitaminai palaiko organizmo bendrąją ir psichinę sveikatą.
Grikių košė su grybais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 50 g pievagrybių
- 45 g grikių kruopų kepintų
- 30 g svogūnų
- 10 g grietinėlės 9% riebumo
- 5 g sviesto
- 2 g česnakų
- 2 g čiobrelių
- 2 g petražolių
- 1 žiupsn. druskos
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame grikius pasūdytame vandenyje.
- Pakepiname supjaustytus svogūnus svieste.
- Išspaudžiame česnaką.
- Sudedame pjaustytus pievagrybius.
- Pridedame čiobrelių, druskos, pipirų ir kepame iki kol pievagrybiai suminkštės.
- Pabaigoje sudedame petražoles, grietinėlę ir virtus grikius, išmaišome.
- Jeigu norime, galime įdėti į orkaitę truputį pakepti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 254kcal (13%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 24mgNatris: 84mgKalis: 451mg (23%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 537µg (67%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 34µg (45%)Kalcis: 39mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 117mg (31%)Fosforas: 222mg (32%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė