Panaršius internete galima rasti tik saldžių košių receptų. Štai košė, iš kurios gausite Omega 3, Omega 6, fosforo kalio, magnio, folio rūgšties, lipidų, sterolių ir taip jums reikalingų skaidulų.
Grikių košė su avokadu ir kepintais svogūnais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 228 kcal

Ingredientai
  

  • 40 g grikių kruopų
  • 25 g avokado
  • 15 g svogūno
  • 5 g alyvuogių aliejaus
  • 1 g druskos
  • 0.2 g pipirų

Paruošimas
 

  • Vakare užsimerkiame kepintus grikius (jie parduotuvėje parduodami jau pakepinti – tamsiai rudi, taigi jų namie kepinti nebereikia), ryte pašildome iki mums malonios valgyti šilumos.
  • Keptuvėje pakepiname labai smulkiai supjaustytą svogūną.
  • Mažais kubeliais supjaustome sunokusį (minkštą) avokadą ir įmaišome į košę.
  • Sumaišome su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 228kcal (11%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 390mgKalis: 305mg (15%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 152mg (22%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Nuotraukos autorė: Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!