Panaršius internete galima rasti tik saldžių košių receptų. Štai košė, iš kurios gausite Omega 3, Omega 6, fosforo kalio, magnio, folio rūgšties, lipidų, sterolių ir taip jums reikalingų skaidulų.
Grikių košė su avokadu ir kepintais svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 40 g grikių kruopų
- 25 g avokado
- 15 g svogūno
- 5 g alyvuogių aliejaus
- 1 g druskos
- 0.2 g pipirų
Paruošimas
- Vakare užsimerkiame kepintus grikius (jie parduotuvėje parduodami jau pakepinti – tamsiai rudi, taigi jų namie kepinti nebereikia), ryte pašildome iki mums malonios valgyti šilumos.
- Keptuvėje pakepiname labai smulkiai supjaustytą svogūną.
- Mažais kubeliais supjaustome sunokusį (minkštą) avokadą ir įmaišome į košę.
- Sumaišome su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 228kcal (11%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 390mgKalis: 305mg (15%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 152mg (22%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Raminta