Puikus pietų pasirinkimas, bet puikiai tinka ir šeštadienio pusryčiams.
Grikių blynai su varške ir špinatais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 puodelių grikių virtų. Geriausiai tinka brandinti. Jei virti – tai turi būti kietoki. Puikiai galite panaudoti likusias vakarykštės košės kruopas
- 80 g rikotos sūrio naminio
- 2 kiaušinių
- kvietinių miltų apvoliojimui
- špinatų lapų šaldytų ar šviežių, pagal skonį
- krapų šaldytų ar šviežių, pagal skonį
- 3 skiltelių česnako
- 1 žiupsn. aitriosios paprikos miltelių džiovintos
- druskos pagal skonį
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Viską sumaišome.
- Suformuojame blynelius ir apvoliojame kvietiniuose viso grūdo dalių (pilno grūdo) miltuose.
- Apkepiname nedideliame kiekyje lydyto sviesto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 151kcal (8%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 38mgNatris: 30mgKalis: 197mg (10%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 377µg (47%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 84mg (22%)Fosforas: 153mg (22%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė
Supera blynai!!! Tikrai dar kartosiu😊