Raudonasis ir baltasis greipfrutai turi beveik tokią pat maistinę vertę. Esminis skirtumas – raudonuosiuose greipfrutuose yra 25 kartus daugiau vitamino A nei baltuosiuose.
Greipfruto skiltelės su kokosų drožlėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 greipfruto
- 1 a.š. kokosų drožlių
- mėtų lapelių, pagal skonį
Paruošimas
- Greipfrutą išskirstome skiltelėmis ir nulupame odelę.
- Apiberiame kokosų drožlėmis ir pagardiname mėtomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 114kcal (6%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.1gNatris: 0.5mgKalis: 352mg (18%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 2955µg (369%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 80mg (100%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Kalcis: 57mg (7%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 0.2mg (1%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 24mg (6%)Fosforas: 48mg (7%)Selenas: 0.5µg (1%)Cinkas: 0.2mg (2%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
Fantastiškas skonis!