Karšti vaisiai šaltą, tamsią žiemą – vienas malonumas ir skanumas. O ar bandėte vaisius kepti gruzdintuvėje?
Galima kepti ne tik greipfrutus, bet ir:
- Obuolius
- Kriaušes
- Slyvas
- Bananus
- Persikus
- Abrikosus
- Kitus citrusinius vaisius
Svarbu, kad vaisiai sušiltų, lengvai pakeptų, bet venkite jų sutižimo, nes taip sunaikinsite didžiąją dalį skaidulų ir kitų vertingų medžiagų.
Kuo tinka gardinti keptus greipfrutus?
- Daug kur rekomenduojama apšlakstyti medumi ar klevų sirupu – bus desertas, BET…
- … geriau barstykite druska, nes būtent druska išryškina natūralų vaisiaus saldumą
- Tinka cinamonas, vanilė ar kardamonas
- Čili dribsniai – medžiagų apykaitos suaktyvinimui ir energijai
- Kapotos mėtos
- Žiemos sezonu ypač skanu pagardinti trintu, šviežiu imbieru
Kepti vaisiai, išskyrus citrusinius, labai tinka turintiems virškinamo trakto problemų.Jie labai skanūs, tad primenu, kad porcija vis tiek išlieka tokio pat dydžio, kaip ir šviežių.
Greipfrutai, kepti karšto oro gruzdintuvėje, pagardinti cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 greipfruto
- 1 a.š. cinamono
Paruošimas
- Greipfrutą perpjauname pusiau.
- Dedama į karšto oro gruzdintuvę ir kepame 10 minučių +180 C. Kepiau parinkusi bulvyčių fri gaminimo funkciją. Kepimo laikas priklauso nuo vaisių dydžio.
- Iškepus vaisiams pagardiname cinamonu. Galite gardinti ir kitais pagardais, kuriuos išvardinau anksčiau.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 56kcal (3%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 1gRiebalai: 0.2gSočiosios riebalų rūgštys: 0.03gPolinesotieji riebalai: 0.04gMononesotieji riebalai: 0.03gNatris: 0.1mgKalis: 177mg (9%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 1475µg (184%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 0.3µgKalcis: 38mg (5%)Varis: 0.04mg (4%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 0.2mg (1%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 24mg (3%)Selenas: 0.2µgCinkas: 0.1mg (1%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė