Vištienos krūtinėlėje nėra cukraus ar krakmolo (nebent jie paruošti su duona ar pagardais), todėl neturi angliavandenių. Apskaičiuota vištienos krūtinėlės glikeminė apkrova yra lygi nuliui. Vištienos krūtinėlėje be odos yra nedidelis riebalų kiekis, mažesnis nei 3 gramai. Jei vištienos krūtinėlė su oda, riebalų, kalorijų ir baltymų skaičius bus didesnis.Lengvai pagaminami kukuliai, nesunkiai pagamins ir naujokas virtuvėje. Patiks ir mažiems ir dideliems, be to labai skanu ir maistinga.Palikite savo pastebėjimus komentaruose.
Garuose virti vištienos kukuliai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g vištienos faršo
- 30 g svogūno
- 15 g saulėje džiovintų pomidorų
- 15 g saulėgrąžų sėklų
- 15 g sezamų sėklų
- 1 vnt. morkos
- pomidoro
- česnako
- ypač tyro alyvuogių aliejaus
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Į faršą dedame prieskonių, supjaustytą svogūną, supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Prieš pjaustant saulėje džiovintus pomidorus aliejų nuspaudžiame.
- Suformuojame kukulius.
- Verdame garuose apie 10min.
- Patiekiame su salotomis: šiaudeliais pjaustytos morkos, sausoje keptuvėje apkeptos saulėgrąžos, bei sezamo sėklos. Įpjaustome pomidoro skiltelę, įspaudžiame skiltelę česnako ir užpilame šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus.Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 310kcal (16%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 10gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 49mgKalis: 1016mg (51%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 1323µg (165%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas E: 6mg (50%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 187mg (23%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 144mg (38%)Fosforas: 276mg (39%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Receptu ir nuotrauka pasidalino Audronė Mackevičienė