Garuose virta menkė su daržovėmis. Šalia tarkuoti švieži burokėliai. Tinka pietums ir vakarienei.
Garuose virta menkė su daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g menkės
- 1 cukinijos
- 1 burokėlio šviežio
- 1 morkos
- 1 brokolio
- žaliųjų šparagų (smidrų) pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- citrininių žuvies prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Menkę nuplauname, pabarstome druska, pipirais, citrininiais žuvies prieskoniais.
- Daržoves nuplauname, morką nuskutame.
- Morką ir cukiniją supjaustome storesniais gabaliukais.
- Pasmulkiname brokolį, supjaustome smidrus.
- Žuvį garuose verdame 10-15 minučių, sudedame daržoves ir verdame dar iki minutės.
- Serviruojame į lėkštę, šalia dedame tarkuotų fermentuotų burokėlių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 304kcal (15%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 42gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 86mgNatris: 346mgKalis: 2021mg (101%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 10928µg (1366%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 74mg (93%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 75µg (100%)Kalcis: 134mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 273µg (137%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 141mg (38%)Fosforas: 569mg (81%)Selenas: 68µg (124%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Inos Šv.