Kad sveiko maisto gamyba užima daug laiko – mitas. Laiko reikia tiek pat, ar net mažiau, nei ruošiant įprastą maistą. Svarbiausia, tinkamai susiplanuoti ir pagalvoti vienu žingsniu į priekį. Pavyzdžiui, kai laiko valgio gaminimui turiu labai mažai arba nedaug jo noriu skirti, o paruošti maistą reikia visai šeimai + 2 suaugusiems kitos dienos pietums, gaminimas orkaitėje man visada praverčia. Prie puodų stovėti nereikia, viską sudedi, pašauni ir… ateini jau valgyti.
Garuose ruošta lašiša su šaldytomis daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g šaldytų daržovių mišinio (galima rinktis įvairius, pagal norą) arba dar geriau šviežių daržovių. Tačiau jei reikia pagaminti labai greitai, kokybiškos šaldytos daržovės puikiai tinka.
- 180 g lašišos pjausnio, tinka ir skumbrė, upėtakis ar net silkė! Jei yra galimybė, lašišą geriau rinktis ekologišką ar laukinę. Jos kiekis – pagal valgytojų skaičių ir valgumą.
- imbiero pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Įjungiame orkaitės kaitinimą ir pasirenkame garų programą („full steam“).
- Ant grotelių dedame lašišą. Galima dėti į dubenį ar ant skardos, bet man taip daug skaniau.
- Šaldytas daržoves suberiame į skardą ir pašauname žemiau. Dedame į šoną taip, kad ant jų nelašėtų skystis nuo lašišos.
- Kepame, ar tiksliau, gariname 99 laipsnių temperatūroje tol, kol paspaudus žuvį ima skirtis jos segmentai. Laikas gali skirtis priklausomai nuo pjausnių storio ir dydžio. Mano gaminamiems kepsniams pakako 10 min.
- Iškeptą lašišą dedame į lėkštes ir tik tada beriame prieskonius, galima pagardinti ir citrina.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 449kcal (22%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 46gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 99mgNatris: 259mgKalis: 1523mg (76%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 0.02gVitaminas A: 15307µg (1913%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 6µg (240%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas K: 0.2µgKalcis: 97mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 132µg (66%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 125mg (33%)Fosforas: 538mg (77%)Selenas: 67µg (122%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Dažnai kepu taip!
Labai patiko ir tapo mano mėgstamiausiu patiekalu !