
Prisiminiau, kad turiu vaflinę- spurginę. Vaflius jau kepiau, spurgytės dar laukė savo laiko. Ir jis išaušo šiandien. Tie, kas netikite, kad buvo skanu, kviečiu į svečius, teigia recepto autorė.
Gardžios varškės spurgos, keptos be riebalų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g varškės
- 2 kiaušinių
- 2 v.š. avižinių miltų arba speltos
- 2 v.š. lydyto sviesto, (40 g)
- 1 a.š. agavų sirupo
Paruošimas
- Varškę pertriname šakute.
- Viską gerai išmaišome iki grietinės tirštumo.
- Kepame spurgų keptuvėje arba orkaitėje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 139kcal (7%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 125mgNatris: 197mgKalis: 95mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 322µg (40%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 135mg (19%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė
Kaip suprasti „2 saukštai sviesto”? Sviestas matuojamas gramais…
Kiek laiko kepti orkaitėje? Ir kokioje temperatūroje?
Ačiū, kad gaminate pagal mūsų receptus, atsiunčiate pastebėjimus, tokiu būdu mes galime pakoreguoti receptus, kad visiems būtų aiškiau.
Sviestas lydytas gali būti matuojamas šaukštais. Šiuo atveju: lydyto sviesto dedami 2 šaukštai arba 40 g (vienas šaukštas 20 g).
Tikslus kepimo laikas priklauso nuo spurgų dydžio, keptuvės savybių ir kitų faktorių. Galite iškelti vieną spurgą, perlaužti perpus ir patikrinti, ar jau iškepė.
Kepant orkaitėje – įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, į kepimo skardą sudedame suformuotas spurgas ir pašauname į įkaitusią orkaitę. Kepame apie 15 – 20 min iki gražiai apkeps.