Burokėliuose itin gausu organizmui reikalingų medžiagų. Pavyzdžiui, jodo juose daugiau nei kitose daržovėse. Burokėliuose yra ir daug vitaminų B1, B2, PP, o vitamino C yra net du kartus daugiau nei morkose.
Gardi žalių burokėlių ir anakardžio riešutų užtepėlė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g burokėlių, žalių
- 20 g anakardžio riešutų
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Viską sudedame virtuvinį trintuvą ir sutriname.Labai skanu ant duonos, su daržovių lazdelėmis ar košės pagardinimui.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 83kcal (4%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 68mgKalis: 268mg (13%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 20µg (3%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 16mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 86mg (12%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
tikrai nesitikėjau, kad taip paprastai gausis taip skaniai ❤️