Burokėliuose itin gausu organizmui reikalingų medžiagų. Pavyzdžiui, jodo juose daugiau nei kitose daržovėse. Burokėliuose yra ir daug vitaminų B1, B2, PP, o vitamino C yra net du kartus daugiau nei morkose.
Gardi žalių burokėlių ir anakardžio riešutų užtepėlė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 83 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g burokėlių, žalių
  • 20 g anakardžio riešutų
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Viską sudedame virtuvinį trintuvą ir sutriname.
    Labai skanu ant duonos, su daržovių lazdelėmis ar košės pagardinimui.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 83kcal (4%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 68mgKalis: 268mg (13%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 20µg (3%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 16mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 86mg (12%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
3.7 9 votes
Patiko? Įvertinkite!