Avinžirniuose mažai natrio, tačiau gausu geležies, kuri padeda gaminti hemoglobiną, po organizmą išnešioti deguonį, apsisaugoti nuo mažakraujystės, ir kalio – itin svarbaus mineralo auginant raumenis, reguliuojant skysčius organizme, kraujo spaudimą.
Gardi rožinė avinžirnių užtepėlė su saulėgrąžomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g avinžirnių virtų arba konservuotų
- 70 g saulėgrąžų
- 1 burokėlio nedidelio
- 60 ml alyvuogių aliejaus, kiekis priklausys nuo norimos konsistencijos, galima maišyti su avinžirnių skysčiu
- 1 skiltelės česnako
- druskos
- pipirų
- citrinos sulčių
Paruošimas
- Virtuviniu trintuvu sutriname saulėgrąžų sėklas iki kreminės tekstūros.
- Kartu sudedame visus likusius produktus ir triname iki vientisos masės. Tekstūrą reguliuojame aliejumi ir avinžirnių skysčiu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 187kcal (9%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 5gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gNatris: 17mgKalis: 187mg (9%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 16µg (2%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 25mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 84µg (42%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 119mg (17%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Gitana Čibiriene