Avinžirniuose mažai natrio, tačiau gausu geležies, kuri padeda gaminti hemoglobiną, po organizmą išnešioti deguonį, apsisaugoti nuo mažakraujystės, ir kalio – itin svarbaus mineralo auginant raumenis, reguliuojant skysčius organizme, kraujo spaudimą.
Gardi rožinė avinžirnių užtepėlė su saulėgrąžomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 7 porcijos
Porcijoje 187 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g avinžirnių virtų arba konservuotų
  • 70 g saulėgrąžų
  • 1 burokėlio nedidelio
  • 60 ml alyvuogių aliejaus, kiekis priklausys nuo norimos konsistencijos, galima maišyti su avinžirnių skysčiu
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Virtuviniu trintuvu sutriname saulėgrąžų sėklas iki kreminės tekstūros.
  • Kartu sudedame visus likusius produktus ir triname iki vientisos masės. Tekstūrą reguliuojame aliejumi ir avinžirnių skysčiu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 187kcal (9%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 5gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gNatris: 17mgKalis: 187mg (9%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 16µg (2%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 25mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 84µg (42%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 119mg (17%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Gitana Čibiriene
3.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!