Melionas – tinkamas užkandis karštą dieną, kai daug prakaituojame. Padeda išlaikyti skysčių ir mineralų balansą organizme ir išvengti silpnumo jausmo. Dėl šių savybių puikiai tinka sergant, kai kankina aukšta temperatūra. Taigi, ligonį maitinkite ne sausainiais, o melionais
Gaivus vaisių desertas su medumi
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g meliono
- 100 g nektarinų
- 2 a. š. medaus
- 1 a. š. ispaninio šalavijo sėklų chia
- morkų sulčių pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
- 2 rožių žiedlapių papuošti
- citrinos žievelės pabarstyti
Paruošimas
- Vaisius supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais.
- Morkų ir citrinos sultis sumaišome su medumi ir ispaninio šalavijo sėklomis.
- Padažą užpilame ant vaisių.
- Pabarstome citrinos žievele ir rožių žiedlapiais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 145kcal (7%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 3gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gNatris: 28mgKalis: 458mg (23%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 26g (104%)Vitaminas A: 6574µg (822%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 41µg (21%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 35mg (9%)Fosforas: 94mg (13%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Stec Kris